Belgen in het buitenland - Atlético laat geen spaander heel van Gijon

Atlético Madrid heeft zaterdag op de vierde speeldag in de Primera Division zijn tweede zege van het seizoen geboekt. De hoofdstedelingen waren in eigen huis veel te sterk voor Sporting Gijon, het werd 5-0. Na vijf minuten had Atlético, via goals van Griezmann (2.) en Gameiro (5.), Gijon al K.O. geslagen. Na doelpunten van opnieuw Griezmann (31.) en Torres (72. en 90+1., op penalty), diepte het team van trainer Diego Simeone de kloof verder uit. Rode Duivel Yannick Carrasco werd bij de rust van het veld gehaald.

Atlético stijgt door de overwinning naar de derde plaats in de ranking met acht punten. Barcelona, dat Leganés klopte met 1-5, en Real Madrid, dat zondag op Espanyol speelt, staan aan kop met een punt meer.