Bart De Wever fluit Vuye en Wouters terug

Bart De Wever fluit Vuye en Wouters terug

N-VA-voorzitter Bart De Wever heeft gereageerd op de verklaringen van de eigen Kamerleden Hendrik Vuye en Veerle Wouters. In een interview in De Morgen en Het Laatste Nieuws hadden ze er mee gedreigd uit de partij te stappen als het confederalisme in de koelkast blijft bij de volgende verkiezingen. Het communautaire zal voor de N-VA nooit in de koelkast verdwijnen, aldus De Wever deze namiddag aan VRT Nieuws. VTM Nieuws wist de N-VA-voorzitter te strikken in de marge van een sportmanifestatie in Antwerpen. “Wat mij betreft komt die staatshervorming er. Als de kiezer mij daarbij helpt zal die er wel komen; geen staatshervorming maar echt een stap naar confederalisme als dat mogelijk is, als we daar de partners voor vinden. Die omstandigheden zullen we kennen in 2019.”

“We zijn er heilig van overtuigd dat dit land confederalisme nodig heeft. Vlaanderen moet socio-economisch en op vlak van migratie en veiligheid duidelijk centrumrechts worden bestuurd”, zei De Wever nog aan VRT Nieuws. “Het staat als een paal boven water dat dit enkel mogelijk is als je op een gegeven moment loskoppelt van een Wallonië dat verder opschuift naar links.”

De N-VA-voorzitter uitte ook kritiek op het duo Vuye-Wouters. Het stoort hem dat ze de discussie niet binnen de partij voeren, maar ervoor naar de media trekken. “Interne discussies voer je niet in de media. Dit moet ophouden en ik ben blijkbaar niet duidelijk genoeg geweest.”

bron: Belga