Strapfeest trekt Week van de Mobiliteit op gang

Strapfeest trekt Week van de Mobiliteit op gang

Vlaams minister voor Mobiliteit Ben Weyts heeft vandaag officieel het startschot gegeven van de Week van de Mobiliteit. Hij deed dat met de lancering van het Straplied in Schepdaal. De Week van de Mobiliteit duurt van vrijdag 16 tot donderdag 22 september. Veel kleuters en leerlingen van de plaatselijke basisscholen Trip Trap en De Klimop waren te voet of met de fiets naar school gekomen. Ze zongen er het Straplied, dat via livestream in heel Vlaanderen te beluisteren was. “De Strapdag stimuleert kinderen én ouders om te voet of met de fiets naar school te komen”, aldus Weyts. “Elk jaar ontdekken veel mensen -jong en oud- dat stappen of trappen naar school toch vlotter en veiliger gaat dan vooraf gedacht. In de komende jaren moeten we fietsers en voetgangers nog meer ruimte bieden, zodat het voor meer kinderen elke dag Strapdag kan zijn”.

De Week van de Mobiliteit roept mensen op om bewust na te denken over hun mobiliteit, alternatieven te overwegen en slim te combineren tussen de verschillende vervoersmogelijkheden. “De Week van de Mobiliteit is een warme oproep om te experimenteren met je mobiliteit. Neem de fiets of een deelwagen, carpool met je collega’s of ga met het openbaar vervoer. De alternatieven voor de auto zijn vaak aangenamer, gezonder, goedkoper én je doet ons klimaat een plezier”, aldus Koen Van Overmeiren van Netwerk Duurzame Mobiliteit.

Mobiliteitsorganisatie Touring grijpt de Week van de Mobiliteit aan om aandacht te vragen voor de fiets. “Er moeten niet alleen meer en veilige fietspaden komen. Ook de fiets zelf moet in orde zijn”, luidt het. Daarom organiseert Touring een gratis check-up van de fiets voor iedereen die dat wil en zullen wegenwachters fietsers depanneren tijdens de autoloze zondag van 18 september.

bron: Belga