Geen Vlamingen op shortlist ECI Literatuurprijs

Geen Vlamingen op shortlist ECI Literatuurprijs
Geen Vlamingen op shortlist ECI Literatuurprijs

De zes kanshebbers voor de ECI Literatuurprijs zijn vrijdagavond in het Nederlandse televisieprogramma Nieuwsuur bekendgemaakt. Geen enkele Vlaming haalde de shortlist.
Zes Vlamingen hadden de longlist gehaald, de lijst van 25 boeken die kans maakten op de vroegere AKO Literatuurprijs. Geen van hen is echter bij de laatste zes genomineerden.
De zes genomineerden voor de shortlist van de ECI Literatuurprijs 2016 zijn Martin Michael Driessen met “Rivieren”, Arnon Grunberg met “Moedervlekken”, Bert Natter met “Goldberg”, Tonnus Oosterhoff met “Op de rok van het universum”, Connie Palmen met “Jij zegt het” en Marja Pruis met “Zachte riten”.
De Vlamingen die op de longlist stonden waren Lize Spits met “Het smelt”, Chris De Stoop met “Dit is mijn hof”, Bart Koubaa met “Een goede vriend”, Elvis Peeters met een “Jacht”, Roderik Six met “Val” en Christophe Vekeman met “Hotel Rozenstok”.
De zes overgebleven kandidaten maken kans op de prijs voor het beste Nederlandstalige literaire boek in de categorieën fictie en non-fictie, die op donderdag 10 november wordt uitgereikt. De prijs bestaat uit een sculptuur en 50.000 euro.
Vorig jaar kreeg Jeroen Brouwers de prijs voor zijn boek Het hout.

Bron: Belga