Europa League – Aleksandar Jankovic tevreden met defensieve werk van zijn spelers

Europa League - Aleksandar Jankovic tevreden met defensieve werk van zijn spelers

De spelers van Standard scoorden donderdagavond een “bemoedigend punt” tegen het Spaanse Celta de Vigo, ondanks dat ze de punten moesten delen. Dat zegt hun trainer Aleksandar Jankovic na de thuiswedstrijd van zijn ploeg in Groep G die eindigde op 1-1. “We kunnen niet teleurgesteld zijn omdat de spelers niet rekenden als het om hun energieverbruik ging en zich engageerden om zich in te zetten tot het einde”, zei de Servische coach.
“In het voetbal moet je soms een beetje geluk hebben…Voor hetzelfde geld hadden we in de 44ste minuut een doelpunt gescoord en gewonnen. In dit soort wedstrijd moet je zeer realistisch en je kansen gebruiken.”
Jankovic toonde zich tevreden over het defensieve werk van zijn spelers. “Op aanvallend vlak moeten we ons verbeteren. Positief was dat we bijna geen kansen weggaven buiten degene die leidde tot het gelijkmakende doelpunt (van Rossi in de 13de minuut, red.). Mijn ploeg kon haar organisatie behouden tegenover een kwaliteitsvolle ploeg. Het verdedigend werk en de verantwoordelijkheidszin van de spelers zijn ook redenen om tevreden te zijn.”
In de andere wedstrijd in Groep G ging Ajax met 1-2 winnen op het terrein van Panathinaïkos.

bron: Belga