Pendelaar van de week: Jan Wallyn

 

 

Elke week grijpt Metro een pendelaar bij de kraag voor een kort gesprek. Achter elke anonieme reiziger schuilt immers een verrassende persoonlijkheid. Deze week is het de beurt aan Jan Wallyn, een 27-jarige artistiek coördinator.

ZICHT
Ik ben zo visueel ingesteld, dat ik de inhoud soms eerder zoek in de shots dan in het verhaal. Als de beelden in films of series cinematografisch goed zijn uitgewerkt, dan kan ik soms totaal de inhoud missen.

GEHOOR
Ik heb altijd gedacht dat mijn grootste passie dans was, maar eigenlijk koester ik nog een grotere hartstocht voor muziek. Mijn choreografieën zijn daar een antwoord op, alsof ik de muziek wil vastgrijpen door ze te belichamen.

SMAAK
Als een date de goeie richting uitgaat, dan eindig ik meestal in Goupil Le Fol. Dat is een heel gezellig café in Brussel waar je heerlijke frambozen- of notenwijn kunt drinken. De platen van Jacques Brel, de fietsen aan de muur en de heerlijke zeteltjes zorgen voor een sfeervolle totaalervaring.
Gouliplefol.com

REUK
Een neus hebben voor beloftevolle projecten is een skill die ik in mijn werkplek Zinnema heb ontwikkeld. Eigenlijk volg ik op een gerichte manier mijn buikgevoel om getalenteerde artiesten op te sporen.

TAST
Hoe ouder ik word, hoe vaker ik ga blozen, terwijl je zou denken dat het omgekeerd is. Gaat dat gepaard met een onzekerheid? In elk geval vind ik die prikkeling in mijn wangen een van de opmerkelijkste fysieke gevoelens.

ZESDE ZINTUIG
Als danser, choreograaf, regisseur en make-upartiest hoor ik vaak dat ik van vele markten thuis ben. Mijn talent is eigenlijk dat ik de dingen snel doorzie, en daarom niet veel tijd nodig heb om iets onder de knie te krijgen.

Tekst en foto door Charlotte De Cort