New York past wifi-kiosken aan wegens masturberende daklozen

Eind vorig jaar werden de oude telefooncellen in New York vervangen door wifi-kiosken. De palen bieden voorbijgangers gratis draadloos internet, een plaats om hun telefoon op te laden en een ingebouwde tablet waarmee ze kunnen surfen. Die tablets worden nu tijdelijk geblokkeerd na meerdere klachten over mensen die in het openbaar masturberen.

Nochtans had het bedrijf achter de LinkNYC-kiosken een filter geïnstalleerd om te voorkomen dat mensen naar pornosites surfen. Dat gebruikers erin slaagden om die te omzeilen, blijkt echter niet het enige probleem.

“Sommige gebruikers eisen de tablets constant op en gebruiken ze ongepast. Zo voorkomen ze dat andere mensen gebruik kunnen maken van de tablets, terwijl ze lokale bewoners en zaakvoerders frustreren. Het was nooit de bedoeling dat de kiosk voor langdurig, persoonlijk gebruik zouden dienen. We willen garanderen dat de Links toegankelijk zijn en een fijne toevoeging aan de New Yorkse wijken vormen”, laat LinkNYC in een statement optekenen.

LinkNYV gaat nu op zoek naar mogelijkheden om het gebruik te beperken. Totdat het zover is, zullen de tablets niet gebruikt kunnen worden om te surfen. Het wifinetwerk en de oplaadpunten blijven wel beschikbaar.

Foto AFP / S. Platt