Zeven mannen en vijf vrouwen vormen jury voor assisenproces Bernard Wesphael

Zeven mannen en vijf vrouwen vormen jury voor assisenproces Bernard Wesphael

Zeven mannen en vijf vrouwen zijn vanmorgen uitgeloot om de jury te vormen van het proces van Bernard Wesphael voor het hof van assisen van Henegouwen. Het gewezen Waals parlementslid wordt beschuldigd van doodslag op zijn echtgenote Véronique Pirotton, op 31 oktober 2013 in Oostende. Ook vijf plaatsvervangende juryleden zullen het proces bijwonen. De samenstelling van de jury duurde meer dan twee uur: er waren meer dan 200 kandidaten opgeroepen. Voor de loting herinnerde de voorzitter van het assisenhof de pers eraan dat het gebruik van gsm’s en draagbare computers verboden is in de rechtszaal en in de zaal waar het proces rechtstreeks uitgezonden wordt voor de pers. Voorzitter Philippe Morandini is aan zijn 26ste assisenproces toe.

Het proces, dat drie weken zou duren, begint maandag met de voorlezing van de akte van beschuldiging en de ondervraging van de beschuldigde.

Bernard Wesphael zei vandaag bij het verlaten van het gerechtsgebouw in Bergen dat hij “opgelucht” was dat het proces zou beginnen. “Het is nu twee jaar dat ik wacht, twee jaar dat dingen gezegd worden. Ik zal me eindelijk kunnen uitspreken”, zei hij.

bron: Belga