VS roepen miljoen smartphones van Samsung terug wegens ontploffingsrisico

door
Belga
Leestijd 1 min.

De Verenigde Staten hebben donderdag aangekondigd dat een miljoen Samsung Galaxy Note 7-smartphones die voor 15 september gekocht werden, teruggeroepen worden wegens een ontploffingsrisico. De Amerikaanse Commissie voor de Bescherming van de Consumenten (CPSC) zegt dat er in de Verenigde Staten al 92 incidenten met de Samsung Galaxy Note 7 werden geregistreerd, waarvan 26 ontploffingen die brandwonden veroorzaakten. In 55 gevallen was de schade materieel, zo brak er brand uit in auto's en zelfs in een garage.

"De lithiumbatterij van de Galaxy Note 7 kan oververhit raken en ontploffen, waardoor de consumenten een ernstig risico op onbedoelde brandwonden lopen", aldus de CPSC, die de Amerikaanse consumenten vorige week al opriep om het toestel uit te zetten en niet meer te gebruiken.

Volgens de CPSC beslisten ook Canada en Mexico tot terugroepacties over te gaan, eerder deed Zuid-Korea al hetzelfde. Consumenten hebben nu twee mogelijkheden: hun telefoon inwisselen of hun geld terug vragen, aldus de CPSC nog donderdag.

Samsung zelf schortte de verkoop begin september op en vroeg alle gebruikers van zijn nieuwe smartphone om het toestel uit te zetten en in te leveren.

bron: Belga