Train World lokt meer dan 155.000 bezoekers in eerste jaar

Train World lokt meer dan 155.000 bezoekers in eerste jaar

Train World, het spoorwegmuseum aan het station van Schaarbeek, heeft in zijn eerste jaar meer dan 155.000 bezoekers over de vloer gekregen. Daarmee doet het mueum het een pak beter dan het vooropgestelde doel van 100.000 bezoekers op een jaar tijd, zegt museumdirecteur Pieter Jonckers. Train World werd op 24 september vorig jaar officieel geopend door koning Filip. Sindsdien kwamen meer dan 155.000 mensen kijken naar het verzamelde Belgische spoorwegpatrimonium. “Als je vanaf januari rekent, zitten we al over de 90.000 bezoekers. Dus ook over 2016 zullen we ons doel halen”, aldus Jonckers.

Het museum staat ondertussen niet stil. “Met kleinere projecten breiden we de collectie stelselmatig uit”, vertelt de museumdirecteur. Zo zullen binnenkort de originele museumschetsen van de Schaarbeekse striptekenaar François Schuiten, waarmee Train World vormgegeven werd, te zien zijn.

Het museum wil binnenkort ook starten met tijdelijke tentoonstellingen en werkt nog altijd aan het plan om met historische (stoom)treinen ritten te organiseren. “Door de strenge veiligheidseisen kunnen we nog niet zeggen wanneer we er precies mee van start zullen kunnen gaan”, duidt Jonckers.

Naar aanleiding van Open Monumentendag viert Train World komend weekend zijn eerste verjaardag. Zaterdag zijn er gratis rondleidingen door de lokettenzaal; zondag is het hele museum gratis te bezoeken.

bron: Belga