Regen in aantocht

Regen in aantocht

In de voormiddag is het eerst nog zonnig en warm, maar na de middag gaan regen, buien en onweer de hitte geleidelijk verdrijven. In het zuiden wordt het al gevoelig minder warm, in het noorden kan het nog 28 of 29 graden worden. Morgen is het eerst wisselend bewolkt en meestal droog met nog enkele lokale buien. In de namiddag of avond bereikt een regenzone het westen van het land. De maxima liggen tussen 19 en 25 graden. Zaterdag is het wisselvallig en koeler, met maxima rond 20 graden. Dat meldt het KMI. Deze voormiddag is het nog meestal zonnig. Tegen de middag komen er meer wolkenvelden vanaf de Franse grens. In de loop van de namiddag en de avond krijgen we regen en buien, soms vergezeld van onweer, die van het zuiden naar het noorden over het land trekken. De maxima schommelen tussen 22 en 24 graden in het zuiden en tussen 25 en 30 graden in het noorden.

De wind waait eerst zwak of matig uit oostelijke richtingen, draait later naar het zuiden tot zuidwesten en neemt toe tot matig. Tijdens de meest hevige buien is er kans op felle windstoten. In het begin van de nacht verlaten de buien en onweer ons land richting Nederland. Het wordt overal droog met afwisselend wolkenvelden en opklaringen, plaatselijk ook nevel. Het is frisser. De minima liggen tussen 10 en 15 graden, bij een afnemende wind uit het zuidwesten krimpend naar het zuiden.

Morgen is het wisselend tot soms zwaarbewolkt. Enkele buien kunnen nog tot ontwikkeling komen, vooral in de Ardennen. In de loop van de namiddag kan het regenen in het westen van het land. ’s Avonds en ’s nachts trekt een regenzone over ons land. De maxima liggen tussen 19 en 25 graden. De wind waait meestal matig uit het zuidzuidwesten ruimend naar het zuidwesten, aan zee ruimt de wind op het einde van de dag verder naar het westnoordwesten.

Vanaf zaterdag wordt het licht wisselvallig met kans op enkele buien of wat regen. Op zondag is het zo goed als droog. De maxima liggen in de buurt van de klimatologisch gemiddelde waarden van 20 graden.

bron: Belga