Europa League - AA Gent speelt gelijk op veld van Braga

AA Gent heeft donderdagavond in zijn eerste wedstrijd in de groepsfase van de Europa League de punten gedeeld met Braga. Het werd 1-1 in Portugal. Nog in groep H ging het Turkse Konyaspor voor eigen publiek met 0-1 onderuit tegen het Oekraïense Shakhtar Donetsk. Binnen veertien dagen, op 29 september, is AA Gent op speeldag twee gastheer voor Konyaspor. Braga trekt dan naar Oekraïne.

Hein Vanhaezebrouck zette in zijn basiself Perbet als diepste man. Hij kreeg de voorkeur op Coulibaly. In de tribune werden de Buffalo's aangemoedigd door ex-speler Laurent Depoitre, die tegenwoordig voor Porto voetbalt.

Gent kende tegen Braga, vorig seizoen nog kwartfinalist in de Europa League, een droomstart. Na amper zes minuten stond de kampioen van 2015 op voorsprong. Danijel Milicevic zette een vrije schop vanaf 25 meter knap om (0-1).

De thuisploeg bakte er in de openingsfase weinig van maar kwam halfweg de eerste periode wel gevleid langszij. Kapitein André Pinto mocht bij een vrije trap van Eduardo ongehinderd koppen.

Neto zette de Oost-Vlamingen in de 33e minuut weer op voorsprong met een rake kopslag na een hoekschop, maar de treffer werd afgekeurd na een (twijfelachtige) duwfout van Mitrovic. Vanhaezebrouck reageerde langs de zijlijn erg misnoegd op de beslissing van de Franse scheidsrechter Bastien.

Net voor de pauze behoedde Rinne zijn ploeg voor een achterstand. De Gentse doelman had een knappe reflex in huis op een schot van Bakic.

In de tweede periode dreigde Gent via Perbet en Coulibaly, die de geblesseerde Simon had vervangen, en ook Neto kreeg een mooie kans maar kopte voorlangs. Braga reageerde via Hassan, die over doel trapte, en een kopbal van Bakic op de bovenkant van de lat.

De slotfase was prangend met kansen langs beide kanten, vooral Coulibaly morste met mogelijkheden, maar gescoord werd er niet meer.