Slachtoffer voedselvergiftiging eist meer voedsel van verantwoordelijk restaurant

BOSTON, MA - DECEMBER 08: A sign showing that the Chipotle Mexican Grill seen at 1924 Beacon St. is closed on December 8, 2015 in Boston, Massachusetts. According to Boston College spokesman, 80 students have gotten sick after eating at the fast food chain. Scott Eisen/Getty Images/AFP

Een voedselvergiftiging is voor de meeste mensen voldoende om een restaurant af te zweren. Een Amerikaans slachtoffer is iets vergevensgezinder en eist zelfs maaltijden als deel van haar schadeclaim.

Meer dan 500 klanten van de Amerikaanse fastfoodketen Chipotle liepen vorig jaar de E. coli-bacterie op na een maaltijd in het restaurant. Het mag dan ook niet verbazen dat de slachtoffers de keten voor de rechter hebben gedaagd. Bijna honderd mensen die een voedselvergiftiging hebben opgelopen, hebben nu een financiële regeling getroffen met Chipotle.

Een 19-jarige vrouw laat zich opmerken met haar schikking met de fastfoodketen. Tijdens de onderhandeling om Chipotle te laten opdraaien voor haar ziekenhuisfactuur van 40.000 dollar (35.000 euro), vroeg ze nog enkele gratis burrito’s van de restaurantketen. Ze gaf ook aan dat haar toewijding aan de eettent onveranderd blijft, zelfs na de ziekte. Die devotie werd beloond met een paar dozijn bonnen voor gratis maaltijden.

“Sinds 1993 verdedig ik slachtoffers van voedselvergiftiging, maar dit heb ik nooit eerder gezien”, getuigt haar advocaat Bill Marler aan NBC. Van de 96 personen die Marler vertegenwoordigt, zijn al meerdere teruggekeerd naar Chipotle. Bemoedigend nieuws voor de keten, die ook nog verwikkeld is in een federaal onderzoek naar voedselveiligheid en rechtszaak met bedrogen investeerders.

AFP / S. Eisen