Samsung beperkt laadcapaciteit van batterijen van Galaxy Note 7

Samsung beperkt laadcapaciteit van batterijen van Galaxy Note 7
Samsung beperkt laadcapaciteit van batterijen van Galaxy Note 7

Samsung beperkt de laadcapaciteit van de batterijen van de nieuwe smartphone Galaxy Note 7. Het Zuid-Koreaanse technologiebedrijf hoopt zo de risico’s op explosiegevaar te beperken. Samsung riep begin september alle gebruikers van de nieuwe Galaxy Note 7 op om het toestel uit te zetten en in te leveren. Er bestaat immers explosiegevaar. De verkoop van de smartphone was al opgeschort en ook verschillende luchtvaartmaatschappijen hadden het gebruik van het toestel reeds verboden.

De Samsung Galaxy Note 7 is één van de grootste concurrenten van de iPhone. Maar het paradepaardje van de Zuid-Koreanen, dat amper een maand geleden werd gelanceerd, vertoont zware mankementen. Er duiken steeds meer verhalen op over batterijen die vuur vatten bij het opladen.

In een advertentie van een halve pagina in de grootste Zuid-Koreaanse kranten kondigt Samsung vandaag aan dat de laadcapaciteit van de batterijen tot 60 procent wordt gereduceerd. Dat moet ervoor zorgen dat de batterij niet oververhit geraakt en ontploft. “We geven de voorrang aan de veiligheid van de consument, maar verontschuldigen ons voor het ongemak”, aldus de technologiegigant.

Bron: Belga