Marieke Vervoort beschuldigt Stilwell van bedrog, BPC dient geen klacht in

door
Belga
Leestijd 1 min.

Het Belgisch Paralympisch Comité (BPC) distantieert zich van de uitspraken van Marieke Vervoort op de radiozender Joe. De rolstoelatlete, die zaterdag op de Paralympische Spelen zilver pakte op de 400m, beschuldigde - niet voor de eerste keer - de Canadese gouden medaillewinnares Michelle Stilwell van bedrog. Vervoort analyseerde met haar kinesist de wedstrijdbeelden, ze stelden vast dat de Canadese haar bovenlichaam op en neer bewoog. In de klasse T52 mogen volgens 'Wielemie' echter enkel atleten zonder rompstabiliteit aan de start komen.

Het BPC distantieert zich van de uitspraken van Vervoort. "Marieke heeft blijkbaar gezegd dat ze het niet eerlijk vindt dat Stilwell meer rompstabiliteit heeft", aldus Guillaume Gobert, paralympisch attaché van het BPC. "We gaan Marieke nog eens wijzen op de reikwijdte van haar uitspraken. Korte of langere stomp, wat meer of minder rompstabiliteit,... Dat is nu eenmaal classificatie. Het is als Bolt die langere benen heeft. Er zal helemaal geen klacht volgen tegen Stilwell. Dit wordt opgeblazen en gaat jammer genoeg ten koste van de prestaties van onze medaillewinnaars."

Zaterdag komt Vervoort opnieuw in actie in Rio de Janeiro. Dan treedt ze aan in de finale van de 100m, waarin ook Stilwell opnieuw van de partij is.

bron: Belga