Romanticus fietst 1.850 kilometer voor huwelijksaanzoek

Een geslaagd huwelijksaanzoek vraagt natuurlijk een persoonlijke touch. Zo kan je als danser bij Beyoncé een concert van Queen B stilleggen. De 26-jarige Thomas Moens gaf ook een persoonlijke draai aan zijn aanzoek. Hij doorkruiste Europa op de fiets om zijn vriendin te verrassen in Kroatië.

“Ik ben een fervent fietser”, getuigt Thomas aan Het Laatste Nieuws. “Zo fiets ik dagelijks van Tienen naar Brussel en terug voor mijn werk. Ik ben dus wel wat gewoon, maar 1.850 kilometer met 25.000 meter in de bergen per fiets afleggen, is toch nog iets anders.”

De fietstocht tussen België en de Kroatische gemeente Rogoznica was geen maat voor niets. Zijn vriendin Nina heeft familie in Kroatië en het koppel gaat er elke zomer op vakantie. Dit jaar heeft Thomas de vakantie anders aangepakt. Toen Nina met het vliegtuig vertrok, sprong de Tienenaar op zijn stalen ros richting Rogoznica. De afspraak was dat ze elkaar negen dagen later opnieuw zouden terugzien, maar wat Nina nog niet wist was dat Thomas haar ten huwelijk zou vragen op het einde van zijn tocht.

Dat bleek een geslaagd plannetje. “Nina reageerde totaal verrast toen ik van mijn fiets stapte en meteen op mijn knieën ging zitten voor haar en vroeg of ze mijn vrouw wilde worden”, vertelt de fervente fietser aan HLN. Terwijl de zon wegzakte in de Adriatische Zee gaf Nina haar ja-woord aan Thomas. “Het was een heel romantisch moment bij een Kroatische zonsondergang. Een huwelijksdatum hebben we nog niet, maar het staat al wel vast dat we zowel in België als in Kroatië een feest zullen geven”, aldus de bruidegom in spe.

I did it! Belgium – Croatia. 1.750 km in 9 days

Een foto die is geplaatst door Thomas Moens (@thomas_tm) op

 Archiefbeeld (boven) Pixabay