Paralympische Spelen – Philippe Muyters overhandigt Laurens Devos gouden medaille: “Ben stem wat kwijt”

Paralympische Spelen - Philippe Muyters overhandigt Laurens Devos gouden medaille: "Ben stem wat kwijt"

Vlaams minister van Sport Philippe Muyters had de eer om tafeltennisser Laurens Devos zondag op de Paralympische Spelen in Rio de Janeiro de gouden medaille in de klasse 9 te overhandigen. “Ik heb heel hard gejuicht. Maar daardoor ben ik nu wel mijn stem wat kwijt”, zei Muyters. “Ik supporter altijd met hart en ziel, en dat zal ik maandag ook doen voor Florian (Van Acker, die de tafeltennisfinale in klasse 11 afwerkt, nvdr.). Ik hoop verder ook nog een medaille te mogen uitreiken aan Peter Genyn. Er is steeds meer aandacht voor de paralympische sport, ik merk een positieve evolutie.”
“Voor mij is de link tussen topsport en breedtesport heel belangrijk”, vervolgde de Vlaamse minister van Sport. “Laurens is zelf nog heel jong, amper 16 jaar. Hij kan jongeren ertoe aanzetten om te gaan sporten, ook in de G-sport.”
Muyters kondigde nog aan dat hij begin oktober samen met zijn collega’s Rachid Madrane (Fédération Wallonie-Bruxelles) en Isabelle Weykmans (Duitstalige Gemeenschap) de paralympische en olympische medaillewinnaars in de bloemetjes zal zetten. “Wat mij betreft zouden de Paralympische Spelen een onderdeel moeten zijn van de Olympische Spelen”, besloot Muyters.

bron: Belga