Maingain weigert bestuur met PVDA

Maingain weigert bestuur met PVDA

PVDA moet geen hoop koesteren om met Défi een bestuurscoalitie te vormen. “Jamais”, stelde partijvoorzitter Olivier Maingain vanochtend op de Franstalige omroep RTBF. De extreemlinkse PVDA mag volgens peilingen dan wel de wind in de zeilen hebben, dat betekent niet dat het voormalige FDF staat te springen om met haar in zee te gaan. “Niet meer met extreemlinks dan met extreemrechts”, dixit Maingain. “Het economisch project van de PVDA is niet leefbaar. Geen enkele economische expert gelooft ook maar even dat een Sovjet-benadering van de economie de basis van onze welvaart kan vormen.”

PVDA-Kamerlid Raoul Hedebouw is weliswaar “een toffe kerel met wie je tijdens de zomer aan de barbecue zou kunnen staan, maar het programma van zijn partij is niet het project voor economische ontwikkeling waar Wallonië, ons land en Europa nood aan hebben”, aldus nog de Défi-voorzitter.

Volgens een peiling in opdracht van La Libre en RTBF, zou PVDA met 14,6 procent van de stemmen de derde partij in Wallonië zijn, terwijl Défi het met een schamele 3,9 procent moet stellen. In Brussel is Défi de vierde grootste partij met 11,3 procent. PVDA volgt een plaats lager met 7,5 procent.

bron: Belga