Weerbericht – Bewolkt intermezzo

Het is zondag zwaarbewolkt, met kans op af en toe wat lichte neerslag. In het oosten kan de neerslag tijdelijk een buiig karakter hebben, aan de kust blijft het veelal droog. In de late namiddag worden de rollen omgekeerd: dan zou het droger en zonniger worden in het zuidoosten en zwaarbewolkt en druilerig aan de kust. De maxima liggen iets lager dan de afgelopen dagen, tussen 20 graden aan zee tot 26 graden in het uiterste zuidoosten, zo bericht het KMI. Zondagnacht wordt het vanaf het zuidoosten geleidelijk overal droog met brede opklaringen. De minima bedragen 13 tot 17 graden.
Maandag komen we opnieuw terecht in warme en droge, zuidelijke lucht. Het is meestal zonnig met soms wat mooiweer-wolken in het oosten van het land. Het wordt uitzonderlijk warm voor deze periode met maxima van 26 graden in de Ardennen tot plaatselijk 31 graden in Vlaanderen. Aan de kust kan er op het einde van maandagnamiddag een zeebries opsteken.
Van maandag tot donderdag is het meestal droog en zonnig met hoge wolkensluiers of enkele stapelwolken. De maxima tussen 28 en 32 graden blijven uitzonderlijk warm.

bron: Belga