Mönchengladbach verliest ondanks doelpunt Hazard

Borussia Mönchengladbach heeft vandaag, ondanks een doelpunt van Thorgan Hazard, een 3-1 nederlaag geleden bij promovendus Freiburg. Wolfsburg, met Koen Casteels tussen de palen, kwam niet verder dan een 0-0 gelijkspel thuis tegen Keulen. Na een sterke invalbeurt op de eerste speeldag tegen Leverkusen, mocht Thorgan Hazard tegen Freiburg starten van Mönchengladbach-coach André Schubert. De Rode Duivel beschaamde het vertrouwen niet en bracht de bezoekers na 35 minuten op voorsprong met een mooie krul van net buiten de zestien. Mönchengladbach kon die voorsprong echter niet vasthouden en Philipp (54.) bracht de bezoekers na de pauze langszij. Doelpuntenmaker Hazard werd twintig minuten voor tijd naar de kant gehaald en zag diezelfde Philipp (85.) en Petersen (88.), van op de stip, Freiburg een eerste zege schenken.

Koen Casteels slaagde er met Wolfsburg niet in de drie punten te pakken. Thuis tegen FC Keulen bleef het 0-0. Casteels stond bij de thuisploeg 90 minuten tussen de palen.

In de stand staat Wolfsburg met vier op zes op een gedeelde derde plaats. Mönchengladbach telt één punt minder en staat voorlopig gedeeld zesde.