Jupiler Pro League - Zulte Waregem voorlopig leider na ruime overwinning tegen Moeskroen

Zulte Waregem is zaterdagavond met 1-5 gaan winnen op bezoek bij Moeskroen op de zesde speeldag van de Jupiler Pro League en springt zo over Charleroi naar de leiding in het klassement. Mbaye Leye scoorde twee doelpunten voor de West-Vlamingen, maar miste ook een strafschop. De andere doelpunten kwamen van Alessandro Cordaro, een eigen doelpunt van Moeskroen-doelman Vagner en Jens Naessens. Roman Ferber scoorde tegen voor de Henegouwers. Zulte Waregem zakte met veel vertrouwen af naar Le Canonnier en dat vertrouwen werd na zes minuten meteen beloond met de 0-1 van aanvoerder Mbaye Leye. De Senegalees kreeg een perfecte voorzet van Onur Kaya en kopte de bal onhoudbaar voorbij doelman Vagner. Moeskroen kon daar weinig tegenover zetten, maar kreeg na 25 minuten wat hulp van Zulte Waregem-verdediger Marvin Baudry. De Congolees leverde de bal knullig in bij Trezeguet en via de Anderlecht-huurling belandde de bal bij Roman Ferber. De spits nam het geschenk dankbaar in ontvangst en schoot de bal overhoeks voorbij Kenny Steppe, de vervanger van de geblesseerde Sammy Bossut. Dan vond Moeskroen het blijkbaar nodig om een cadeautje terug te geven. Karim Essikal pakte in de 43e minuut uit met een gevaarlijke terugspeelbal naar doelman Vagner, die het leer niet kon controleren en de bal via zijn lichaam in eigen doel devieerde.

De spelers van Francky Dury namen ook in de tweede helft een kanonstart. Alessandro Cordaro werd van bij de aftrap meteen weggestuurd op de rechterflank en liet Vagner met een droge knal kansloos. Zulte Waregem bleef doordrukken en in de 54e minuut maakte Mbaye Leye er met zijn tweede van de avond 1-4 van op voorzet van linksachter Brian Hamalainen. Amper vier minuten later kreeg Leye een uitgelezen kans om vanop de strafschopstip zijn hattrick te maken, maar Vagner liet zich deze keer niet verschalken. In de allerlaatste minuut van de wedstrijd kon ook invaller Jens Naessens zijn doelpuntje meepikken en de 1-5 eindstand op het bord zetten.

Dankzij de overwinning wipt Zulte Waregem voorlopig over Charleroi naar de leiding van het klassement. Charleroi gaat zondag om 18u00 wel nog op bezoek bij Anderlecht en speelt bij winst opnieuw haasje-over met de Waregemnaars.