Zo trek je stijlvol de wereld rond

Nu je zomers kleurtje stilaan naar de noorderzon verdwijnt, moet je niet langer zoeken naar een excuus om je volgende vakantie te plannen. Of het nu een verre reis is of snelle citytrip, niemand wil bestempeld worden als ‘de typische toerist'. Enkele tips om niet uit de toon te vallen bij de modebewuste locals.
door
Mare
Leestijd 1 min.

Tokio: Sherlock Holmes, maar dan Japans

Wie Japanse mode zegt, denkt meteen aan de hippe Harajuku-wijk, waar jongeren over straat flaneren met de meest extravagante outfits, fluo schmink en verbazingwekkende kleurenmelanges. In andere delen van Tokio zijn de garderobes nog steeds speels, maar iets minder extreem. Denk aan ojikawa, een nieuwe hype waarbij preppy en schattig de codewoorden zijn en je een sterke opa-vibe krijgt. Kies voor neutrale of kaki tinten, een wijde broek of minirok, een tweed vestje en een bril met ronde glazen om je dandy look af te maken.

New York: Hip met hoodies

Sportievelingen kunnen hun hart ophalen in New York, waar joggingbroeken en oversized hoodies het straatbeeld al een tijdje veroverd hebben. Maar ook bij designers en grote modehuizen als Alexander Wang, Burberry, Kenzo, Rihanna voor Puma en Hood By Air maakt de comfortabele kaptrui furore. Originele quotes of een verrassende foto op je sweater zijn een plus. In plaats van de sweater te combineren met een simpele jeans of legging, kunnen durvers een geklede rok toevoegen of de lange pull dragen als een jurk met suède knielaarzen onder.

Kaapstad: Exotische prints

Naast prachtige stranden, schilderachtige rotsen en adembenemende vergezichten heeft Kaapstad ook heel wat te bieden op modevlak. Wie zich stijlvol wil mengen met de lokale bevolking, maakt best gebruik van unieke prints. En als we de Zuid-Afrikaanse blogster Thithi Nteta of stylist Tervor Stuurman mogen geloven, is alles toegestaan. Ga lekker loco met het mixen en matchen van geometrische en botanische patronen, zolang je maar niet de indruk wekt dat je net een toeristenmarkt hebt leeggeroofd.

Melbourne: Creatief met laagjes

Ook al stond Australië ergens vanvoor in de rij toen het zonnige klimaat werd uitgedeeld, toch kunnen de Aussies het niet laten om zich in laagjes te kleden. Een trend die uit Amerika is overgewaaid en nu ook de harten van de Aussies verovert, is de slip dress. De zijde nachtjapon gaat verplicht gepaard met spaghettibandjes en een witte T-shirt met hoge boord, een combinatie die nineties kids zich ongetwijfeld nog kunnen herinneren. Omdat deze look op zich al sexy genoeg is, hou je het best bij onopvallende kleuren als violet, grijs of nude. Wie het rock-'n-roll gehalte wil opkrikken, kan nog een choker, een zwarte leren jas of een paar Dr. Martens uit de kast halen.

Kopenhagen: Strak in het pak

Wie beweert dat vrouwelijkheid niet gepaard kan gaan met broekpakken, is duidelijk nog niet in Denemarken geweest. Zowel de oversized versies als de pyjamavarianten werden gespot op de catwalks tijdens Copenhagen Fashion Week. Experimenteer met stoffen als satijn of fluweel voor een moderne update. Voor een vrouwelijke toets kan je een broekspijp inkorten en wat voetdecolleté tonen. Ook met pumps ben je in een handomdraai chic. Wie liever casual de deur uitgaat, kan het pak combineren met sneakers, flatforms of loafers en een crop top, een T-shirt of een blouse met een originele print.

Door Liesbeht De Corte