Knieproblemen hinderden Serena Williams op US Open

Knieproblemen hinderden Serena Williams op US Open

Serena Williams (WTA 1) heeft na haar verrassende nederlaag in de halve finales van de US Open van gisteren tegen Karolina Pliskova (WTA 11) toegegeven dat ze al enkele dagen met een blessure aan haar linkerknie kampt. “Ik kon me niet verplaatsen zoals ik wilde”, klonk het bij de Amerikaanse, die door haar nederlaag haar eerste plaats op de WTA-ranking aan Angelique Kerber moet afstaan. “Daar wil ik nu echter niet over praten, ik heb het niet over de positie van nummer één op de wereldranglijst”, stelde ze. Williams moest twee wedstrijden in twee dagen afwerken in New York, maar voelde zich naar eigen zeggen niet moe. “Vermoeidheid is zeker geen verklaring voor mijn nederlaag. Tussen mijn wedstrijden heb ik steeds de nodige recuperatietijd gehad”, aldus Williams, die wel verklaarde dat ze met haar knie sukkelde.

“Ik heb al sinds mijn tweede ronde hier last van mijn linkerknie en kon me niet verplaatsen zoals ik wilde. Wanneer je geblesseerd bent, denk je ook aan andere dingen, terwijl je alleen maar aan spelen moet denken en je op je eigen slagen moet focussen. Mijn gedachten waren ergens anders. Ik heb fouten gemaakt die ik normaal niet maak en miste makkelijke ballen”.

Williams miste door haar nederlaag de kans om haar 23e grandslamzege te behalen, waarmee ze beter zou doen dan de Duitse Steffi Graf (22). De Amerikaanse stond in totaal 309 weken op nummer één op de WTA-ranking, waarvan 186 weken op rij sinds 18 februari 2013. Dat is een record dat ze samen met Graf deelt. Kerber is de 22e speelster op het hoogste schavotje in het vrouwentennis sinds de oprichting van het WTA-klassement in november 1975.

bron: Belga