Zwoele nazomer duurt voort

Zwoele nazomer duurt voort

Indian Summer, l’été indien: in andere talen hebben ze een specifieke benaming voor het goede weer dat we momenteel beleven. Wij houden het op een nazomer, maar het is daarom niet minder aangenaam. Volgende week flirten de temperaturen zelfs met de dertig graden, zo meldt het KMI. Donderdagnamiddag blijft het warm en zonnig weer met hooguit enkele stapelwolken die naar de avond toe opnieuw verdwijnen. Maxima van 24 tot 28 graden.

Donderdagavond en -nacht wordt het lichtbewolkt tot helder. Er is kans op vorming van nevel of een plaatselijke mistbank. Minima tussen 8 graden in de Hoge Venen en 13 of 14 graden in het centrum van het land. De westenwind wordt stilaan zwak en krimpt daarbij naar zuidwest. In het zuidoosten wordt de wind veranderlijk.

Na het optrekken van nevel en plaatselijke mistbanken wordt het vrijdag zonnig. Overdag verschijnen er in het westen en het centrum van het land stapelwolken die naar de avond toe opnieuw verdwijnen. Het wordt iets minder warm met maxima van 20 of 21 graden op de Ardense hoogten tot 24 of 25 graden in het centrum van het land.

Ook zaterdag wordt een zonnige en warme dag. Geleidelijk neemt de bewolking toe vanaf de kust. In de loop van de namiddag trekt een regenzone dan langzaam landinwaarts om de volgende nacht geleidelijk uiteen te vallen. Maxima van 21 tot 23 graden in de Ardennen en aan zee, van 24 tot 26 graden in de andere streken.

Zondag is het rustig en nevelig met vrij veel bewolking en nog hier en daar wat lichte regen. ’s Ochtends is er zelfs kans op mist. In de loop van de dag verschijnen er opnieuw opklaringen vanuit het zuiden. Het is tijdelijk minder warm met maxima van 19 tot 23 graden.

Volgende week ziet er veelbelovend uit met zon en temperaturen die tijdens het tweede deel van de week opnieuw in de buurt komen van 30 graden. Vanaf woensdag wordt het wel onstabieler en kan er heel plaatselijk een onweersbui ontstaan.

bron: Belga