Brits parlementslid beschuldigt Air China van racistische raad aan passagiers

Brits parlementslid beschuldigt Air China van racistische raad aan passagiers
Brits parlementslid beschuldigt Air China van racistische raad aan passagiers

Een Brits parlementslid beschuldigt luchtvaartmaatschappij Air China ervan haar klanten racistische raad te geven bij een bezoek aan Londen. Zo wordt hen verteld voorzichtig te zijn in buurten “waar Indiërs, Pakistanen en zwarten wonen”.
“Londen is in het algemeen een veilige bestemming. Toch zijn voorzorgsmaatregelen nodig als men naar wijken gaat waar vooral Indiërs, Pakistanen en zwarten wonen”, zo staat te lezen in het tijdschrift van de luchtvaartmaatschappij, waarvan tv-zender CNBC een foto op zijn website plaatste. “Wij raden toeristen aan ’s nachts niet alleen uit te gaan, en vrouwen om tijdens het reizen altijd in het gezelschap van een ander persoon te zijn”, zo gaat het verder.
De aanbevelingen zijn in het verkeerde keelgat geschoten bij de Londense parlementariër Virendra Sharma, zelf van Indische afkomst en sinds de jaren 1960 gevestigd in het Verenigd Koninkrijk. “Ik ben geschokt en ontsteld om vast te stellen dat vandaag sommige mensen het nog aanvaardbaar vinden om dergelijke beweringen neer te schrijven, die overduidelijk onwaar en racistisch zijn”, aldus de parlementariër in een verklaring.
“Ik heb de kwestie aangekaart bij de Chinese ambassadeur, en gevraagd dat hij verzekert dat er snel excuses komen vanwege Air China”, aldus Sharma, die ook eist dat het tijdschrift verdwijnt uit de vliegtuigen van Air Aisa.
Air China noch de Chinese ambassade waren onmiddellijk bereikbaar voor commentaar.

Bron: Belga