Weduwe vermoorde zestiger uit Kampenhout blijft aangehouden

Jeanine V., de weduwe van Johan Verhaeghe die begin mei werd neergeschoten in Kampenhout, blijft nog minstens een maand in de cel. Dat heeft de Brusselse raadkamer beslist, zo meldt het parket Halle-Vilvoorde. De vrouw is door de onderzoeksrechter onder aanhoudingsbevel geplaatst en in verdenking gesteld voor de moord op haar echtgenoot maar schreeuwt haar onschuld uit. Haar advocaat, meester Jef Vermassen, kondigde al aan dat hij in beroep zou gaan tegen een verlenging van haar aanhouding. De 66-jarige Verhaeghe werd in de nacht van 3 op 4 mei gedood op de oprit van zijn woning, in de Zeypestraat in Kampenhout. De man werd rond middernacht, toen hij aankwam bij zijn woning, met één schot gedood. Pas rond 02.30 uur zou zijn echtgenote hem hebben aangetroffen toen ze zich zorgen maakte over haar wegblijvende echtgenoot en poolshoogte ging nemen. De vrouw verwittigde daarop de buurvrouw, die op haar beurt de hulpdiensten verwittigde.

In de dagen en weken na de feiten achterhaalden de speurders dat Verhaeghe rond 18.00 uur zijn winkel in Schaarbeek afgesloten had maar pas rond 21.00 uur was aangekomen op de tafeltennisclub waar hij deel van uitmaakte. In die periode bracht hij een bezoek aan een Thaise prostituee met wie hij een verborgen relatie had, zo bleek.

Mogelijke verdachten leverde het speurwerk echter niet op, tot weduwe Nina V. en de zoon van het koppel, Amaury, aan een leugendetectortest werden onderworpen. Zoon Amaury mocht na de test beschikken maar uit de test bleek dat de weduwe wel leugenachtige verklaringen had afgelegd. Volgens meester Vermassen is dat het enige element tegen de vrouw en zou het onderzoek zich beter toespitsen op andere pistes, zoals het criminele milieu.

bron: Belga