N-VA: “Goed dat Oosterweel opnieuw beste oplossing blijkt”

N-VA: "Goed dat Oosterweel opnieuw beste oplossing blijkt"

Annick De Ridder, specialist mobiliteit van N-VA in het Vlaams parlement, is tevreden dat het Oosterweeltracé opnieuw de beste oplossing blijkt voor de Antwerpse verkeersknoop. Ze hoopt dat iedereen zich nu achter het tracé, mét overkapping, schaart. Een plan-MER, opgesteld door het onafhankelijke studiebureau TML, velt een uiterst kritisch advies over het concept. De voorgestelde oplossing verlengt de files en doet het sluipverkeer toenemen. “Dit probleem is niet oplosbaar”, luidt het strenge oordeel dat vandaag in De Standaard staat.

Dat het Ringland-tracé hiermee dood en begraven is wil Annick De Ridder niet gezegd hebben. “De beslissing ís immers al genomen. De Vlaamse regering heeft voor het Oosterweeltracé gekozen. Het is positief dat nu opnieuw duidelijk wordt dat Oosterweel wel degelijk de beste oplossing is voor het sturen van de mobiliteit en dat het systeem van Ringland niet goed is.”

Dit betekent echter niet dat ook de overkapping van de Ring op de schop moet. “We gaan nu naar het beste systeem om de files op te lossen, gekoppeld aan een overkapping.” N-VA hoopt dat iedereen zich voortaan achter het tracé van de regering schaart. “De intendant is volop bezig iedereen rond de tafel te brengen. Laat ons nu werk maken van wat ons verbindt”, besluit De Ridder.

bron: Belga