Child Focus lanceert educatief spel

Child Focus lanceert educatief spel

Child Focus heeft een educatief spel gelanceerd rond onder meer weglopen en seksueel grensoverschrijdend gedrag. Het spel werd ontwikkeld voor kinderen in de derde graad van het lager onderwijs en voor instellingen en verenigingen die werken met 10- tot 12-jarigen. Bedoeling van het spel is dat kinderen in kleine groepen vraagstukken ontwarren en raadsels oplossen. Op die manier leren ze omgaan met grensoverschrijdend gedrag en het belang er met een vertrouwenspersoon over te kunnen praten. Ze leren ook verantwoord omgaan met sociale media en antwoorden op de vraag of weglopen een oplossing is voor problemen.
Ook Child Focus komt uiteraard aan bod en de kinderen leren waar ze de organisatie kunnen bereiken, onder meer op het noodnummer 116 000.

Het spel wordt omkaderd door vrijwilligers van Child Focus, die een intensieve vorming krijgen. De ambassadeurs van de organisatie zijn al actief sinds 2012, maar werkten tot nog toe vooral met illustraties. Op basis van de evaluaties en de feedback van leerkrachten werd het nieuwe spel ontwikkeld.

bron: Belga