Belgische beloften verslaan groepsleider Tsjechië met 2-1

In hun achtste kwalificatieduel om deelname aan het EK 2017 hebben de Belgische beloften in Leuven met 2-1 gewonnen van groepsleider Tsjechië. Bij de rust was het 1-1 gelijk. Kapitein Dennis Praet opende de score in de 12e minuut. In de 21e bracht Ales Cermak, kapitein van het Tsjechische elftal, zijn land langszij. Twee minuten voor tijd legde Youri Tielemans de eindstand vast. Letland en Montenegro speelden eerder op de dag in de groep van de Belgen 0-0 gelijk. Dankzij de zege hebben de jonge Duivels hun lot weer in eigen handen. Met 18 punten uit acht wedstrijden volgen ze op twee punten van Tsjechië, dat al een wedstrijd meer speelde. Montenegro, dat net als Tsjechië een wedstrijd meer op de teller heeft, is met 13 punten derde, voor Moldavië (7), Letland (6) en Malta (5). De negen groepswinnaars plaatsen zich voor de eindronde in Polen, de beste vier tweedes spelen barrages. Op 7 oktober spelen de jonge Duivels op verplaatsing bij Montenegro, vier dagen later ontvangen ze Letland in Leuven. Tsjechië heeft 7 oktober Moldavië als laatste tegenstander.