Mooiste tall ship ter wereld is te bewonderen in Antwerpen

Amerigo Vespucci ship from Italy takes part in the Mediterranean Tall Ships Regatta "Voiles de Legende" (Legendary Sails) on September 30, 2013 in the Mediterranean Sea, near Toulon, southern France. AFP PHOTO / BORIS HORVAT / AFP PHOTO / BORIS HORVAT

Nog tot donderdagochtend is de Amerigo Vespucci – ook wel het mooiste tall ship ter wereld genoemd – in Antwerpen te bezichtigen. De zwart-witte driemaster is tradtioneel een grote publiekstrekker.

Gebouwd in 1931 als opleidingsschip, geldt de Amerigo Vespucci tegenwoordig als ambassadeur voor de Italiaanse cultuur en geschiedenis. In die hoedanigheid neemt het tallship – dat vernoemd werd naar de bekende ontdekkingsreiziger – geregeld deel aan de Tall Ship Races en is het een grote publiekstrekker.

Het is al de elfde keer dat de Amerigo Vespucci in Antwerpen te bewonderen valt. Toch weet het schip ook deze keer veel kijklustigen te lokken naar kaai 20, vlakbij de Suikerrui. Tussen 14.30u en 18u30 is het vandaag zelfs toegankelijk voor het grote publiek.

Foto AFP / B. Horvat