Termont opnieuw onder vuur in Optimacommissie

Termont opnieuw onder vuur in Optimacommissie

In de Gentse Optimacommissie heeft de oppositie burgemeester Daniël Termont opnieuw onder vuur genomen voor zijn vluchten op kosten van de Optimagroep. “Dat is volgens mij een inschattingsfout, dat (de cvba) Artevelde die vlucht heeft betaald”, erkende Termont. “Maar ik heb als havenschepen de hele wereld rondgereisd, om private bedrijven te promoten maar ter grotere eer van onze haven.” “Is het aanvaardbaar dat een privébedrijf uw transport betaalt? “, vroeg CD&V-fractieleider Veli Yüksel over de vluchten die Termont had gemaakt met een vliegtuig gecharterd door Optima in 2004, 2005 en 2006. “Dat is inderdaad de vraag”, reageerde Termont. “Als je een groot project voor de stad gaat verdedigen, kan je dan u verplaatsen op kosten van dat bedrijf? Ik laat het aan de commissie over.”

“Dat is volgens mij een inschattingsfout, dat Artevelde die vlucht heeft betaald”, zei Termont. “Het is een feit dat de cvba Arteveldestadion, waar de stad toen nog niet inzat, een vlucht heeft betaald, waarmee ik ben meegereisd. Maar ik heb als havenschepen de hele wereld rondgereisd, om private bedrijven te promoten maar ter grotere eer van onze haven.”

Yüksel stelde zich verder vragen over de twee Optimafacturen naar Cannes, in 2004 voor 600 euro aan de stad, en de andere van 28.000 euro aan de cvba Arteveldestadion. De eerste keer werd aan de stad gefactureerd omdat Termont er ook voor de stad moest optreden, klonk het bij Termont. “Als burgemeester bent u in alle omstandigheden vertegenwoordiger, spreekbuis en uithangbord van de stad. Het verschil dat u maakt, houdt geen steek”, antwoordde Yüksel. In tegenstelling tot wat Termont eerder dacht, vond hij uiteindelijk geen contacten in het kader van MIPIM met Luc Van den Bossche.

Vlaams Belang had een probleem met een tegenspraak in de verklaring van Daniël Termont, die eind juni zei “als burgemeester én schepen” onvoorzichtig geweest te zijn, terwijl de Gentse burgemeester vorige week enkel over zijn schepenambt sprak. Termont reageerde dat hij net voor de zomervakantie nog alle details moest opzoeken.

bron: Belga