Roberto Martinez kan rekenen op fitte selectie

door
Belga
Leestijd 2 min.

Bondscoach Roberto Martinez kan morgen in de WK-kwalificatiewedstrijd in en tegen Cyprus rekenen op een fitte selectie. Achter de naam van Marouane Fellaini stonden de voorbije dagen nog enkele vraagtekens, want de middenvelder had aan zijn uitstekende seizoensstart bij Manchester United een rugblessure overgehouden. "Marouane heeft hard gewerkt op training en is speelklaar voor de wedstrijd van morgen", bevestigde Martinez tijdens een persconferentie in het New GSP-stadion in de hoofdstad Nicosia. "De enige vraag is nog of hij negentig minuten zal aankunnen."

In principe verschijnt 'Big Fella' dus aan de aftrap in Cyprus, waardoor Axel Witsel voor zijn plaats in de basis moet beginnen vrezen. Romelu Lukaku en Thomas Vermaelen waren de voorbije dagen ook twijfelachtig, maar in principe geraken zij eveneens speelklaar. Leander Dendoncker is na een week trainen met de Duivels terug naar de beloften.

De Rode Duivels gaan dinsdag in het New GSP-stadion in de hoofdstad Nicosia op jacht naar de eerste punten in de kwalificaties voor het WK 2018 in Rusland en de eerste zege onder de nieuwe bondscoach Roberto Martinez. Vorige week donderdag startte het tijdperk-Martinez bij de nationale ploeg met een valse noot. In eigen huis gingen de Duivels met 0-2 - en vooral kansloos - onderuit tegen voormalig wereld- en Europees kampioen Spanje. Dat terwijl de vroegtijdige uitschakeling op het EK nog niet helemaal verteerd is bij het publiek.

Vanavond traint de nationale ploeg nog op Cypriotische bodem, de wedstrijd wordt dinsdagavond (20u45 Belgische tijd) afgetrapt. Op hetzelfde moment ontvangt Bosnië-Herzegovina Estland en speelt voetbaldwerg Gibraltar tegen Griekenland in het Portugese Faro.

bron: Belga