Nieuw examen voor 300-tal studenten na brandalarm in Gentse Universiteitsstraat

Een brandalarm en een bijhorende evacuatie maandagmorgen in de gebouwen van de UGent in de Universiteitsstraat heeft ervoor gezorgd dat een driehonderdtal studenten maandagnamiddag hun examen opnieuw moesten afleggen. “Het onverwachte collectief overlegmoment was misschien gezellig voor de studenten, maar wie nog niet ingediend had, moet het examen toch opnieuw doen”, zegt woordvoerster Stephanie Lenoir van de Gentse universiteit. In de Universiteitsstraat, waar gebouwen van de faculteiten Rechten en Politieke en Sociale Wetenschappen zijn, was er rond 9.30 uur brandalarm. “Er was rookontwikkeling in de technische ruimte van een liftcabine. Er werd geen risico genomen. De brandweer werd gebeld en het gebouw werd geëvacueerd”, zegt Lenoir. Op dat moment waren er een zestal vooral schriftelijke herexamens aan de gang.

De studenten verzamelden buiten en konden uiteraard met elkaar praten over het examen. “Het gebouw werd vrij snel weer vrijgegeven door de brandweer. Het onverwachte collectief overlegmoment was misschien gezellig voor de studenten, maar wie nog niet ingediend had, zal het examen toch opnieuw moeten doen. De studenten werden via het studentenplatform op de hoogte gebracht van de nieuwe regeling voor hun examen.”

De meeste examens konden rond 13.30 uur opnieuw doorgaan. “Een deel van de studenten had zijn examens al ingediend op het moment van het brandalarm, waardoor ze het niet opnieuw moesten afleggen. Voor de anderen werd een nieuw examen opgesteld. Vervelend voor de studenten, maar een geval van overmacht. Alles is deze namiddag goed verlopen”, zegt de woordvoerster.
De oorzaak van de rookontwikkeling wordt nog onderzocht. Er zijn geen aanwijzingen van kwaad opzet. Niemand raakte gewond.

bron: Belga