Eli Iserbyt is de man voor de toekomst bij Marlux-Napoleon Games

door
Belga
Leestijd 2 min.

"De eerste overwinning is al binnen", pakte manager Jurgen Mettepenningen uit toen hij Eli Iserbyt voorstelde aan het publiek in het casino van Knokke. "Eli is wereldkampioen bij de beloften, hij is onze man voor de toekomst." Iserbyt maakte de overstap van Telenet-Fidea naar Marlux-Napoleon Games en crosst sinds 20 juni voor het team van Mettepenningen. Zijn contract loopt maar liefst tot eind 2021, bijna 5,5 jaar.

18 jaar is de West-Vlaming, hij wordt er 19 in oktober, en is de jonge veldrijder waar het meest van wordt verwacht de komende jaren. "Hem in ons team halen was al een overwinning op zich", stelde de manager. "Alle teams hengelden naar zijn diensten en wij hebben hem in onze ploeg. Eli is een supertalent en mag bij ons groeien. Hij is onze wissel op de toekomst."

Iserbyt voelt zich al goed thuis bij de ploeg. "Ik vond natuurlijk enkele mensen terug die ik al jarenlang ken", zei hij. "Ploegleider Danny De Bie, Jarne Driesen en Gianni Siebens, mensen waarmee ik het prima doe. De integratie is goed verlopen. Met Danny heb ik een goede relatie, we hebben niet veel woorden nodig om elkaar te begrijpen, en dat is wel handig in de cross, waar je niet veel kan praten in koers zelf. Bovendien is de uitvalsbasis van de ploeg dichter bij huis en is de omkadering top. De voorbije weken voelde ik me groeien. Tijdens de Ronde van Luik voelde ik dat ik een stap vooruit heb gezet. Die rittenkoers was een doel, en tijdens de laatste dagen kon ik met de besten mee en daarom werd ik ook elfde in de stand."

Iserbyt wil geen stappen overslaan. "Dit seizoen werk ik de drie klassementen af bij de beloften. Alleen de losse crossen, zo'n achttal, rijd ik bij de profs en ik hoop er af en toe mijn voetje tussen te kunnen plaatsen", eindigde de rechtenstudent.

.

bron: Belga