Vanaf woensdag volop zomer

door
Belga
Leestijd 2 min.

Deze namiddag wordt het vrij zonnig, droog en vrij zacht. De maxima schommelen tussen 20 en 22 graden in de Ardennen en tussen 23 en 25 graden in Vlaanderen. De wind waait zwak tot matig uit het zuidwesten. Het KMI waarschuwt voor CO-intoxicatie. Vanavond en in het begin van de nacht neemt de bewolking toe. Later wordt het overal zwaarbewolkt en regenachtig vanaf de kust. Een donderslag is daarbij niet uitgesloten. De minima liggen tussen 14 graden in de Ardennen en 17 graden aan zee. De wind waait eerst nog zwak tot matig uit het zuidwesten. Na middernacht wordt de wind matig in het binnenland en vrij krachtig aan de kust. Het KMI verwacht rukwinden tot 60 km/u aan de kust en in het noordwesten van het land.

Morgenvoormiddag is het nog zwaarbewolkt en vaak regenachtig. In de namiddag wordt het wisselend bewolkt met perioden met buien. De maxima liggen tussen 16 en 19 graden in de Ardennen, en tussen 20 en 22 graden in Vlaanderen. De wind waait matig tot vrij krachtig in het binnenland, vrij krachtig tot soms krachtig aan zee. In de late namiddag wordt de wind meestal matig. De rukwinden halen snelheden tot 60 km/u.

Maandag is het nog licht wisselvallig en bewolkt met op sommige plaatsen wat regen of enkele buien. De maxima schommelen tussen 15 graden op de Ardense Hoogten en 20 graden in de Kempen. De wind waait zwak of matig uit het westen en krimpt naar het zuiden.

Dinsdagochtend is er kans op nevel, mist of laaghangende bewolking. In de loop van de dag wordt het licht of soms wisselend bewolkt. Het blijft droog. De temperaturen stijgen tussen 19 en 24 graden. Vanaf woensdag wordt het overal zonnig met zomerse temperaturen tot 25 graden of, vanaf donderdag, nog meer.

bron: Belga