Russisch dorp krijgt plots olie uit de warmwaterkraan

Workers clean up after an above ground oil pipeline ruptured causing some 10,000 gallons of crude oil to spill into the streets of Los Angeles on May 15, 2014. The oil was "knee deep" in some areas and spread over a half mile area in Atwater Village, northwest of Los Angeles, the city´s Fire Department said after the early morning spill. AFP PHOTO / ROBYN BECK / AFP PHOTO / ROBYN BECK

Bewoners van het dorp Cherski in het oosten van Rusland werden onaangenaam toen ze een douche probeerden nemen. In plaats van warm water kregen ze plots het zwarte goud over zich. 

Yukatiamedia bericht dat een ongeluk met de centrale verwarming ervoor gezorgd heeft dat maar liefst drie ton olie in het waterreservoir gelekt. De olie heeft ook een nabijgelegen rivier en de bodem vervuild.

De olie in het waterreservoir zorgt er bovendien ook voor dat het warm water van de dorpsbewoners vervangen is door olie, inclusief de indringende geur. Het koude water is in principe in orde, maar de lokale autoriteiten adviseren de dorpelingen om tijdens de waterzuiveringen eerst te koken voordat ze het gebruiken.

Het vreemde ongeluk kwam als een klap op de vuurpijl na een stroomonderbreking van 24 uur, volgens BBC News al de 23ste dit jaar.

Video: Life.ru

Archiefbeeld AFP / R. Beck