Politie op zoek naar dader schietpartij in Deense Christiana

door
Belga
Leestijd 1 min.

De politie zoekt de dader die tijdens een politieoperatie in het Deense Christiania woensdagavond twee agenten en een burger neerschoot. Eén agent en de burger werden in het been geraakt, de tweede agent in het hoofd. De politie weet wie de dader is en is naar hem op zoek, maar meer details werden niet vrijgegeven.

Eén van de politieagenten is zwaargewond en moet een operatie ondergaan, zo zei politiehoofd Thorkild Fogde volgens het Deense persagentschap Ritzau tijdens een persconferentie afgelopen nacht.

De feiten speelden zich woensdagavond rond 23.00 uur af in de "Vrijstad Christiana", een zelfverklaarde onafhankelijke enclave in de Deense hoofdstad. Een anonieme bron verklaarde acht à negen schoten te hebben gehoord, de politie verklaarde zelf niet geschoten te hebben.

Na de feiten zette de politie de betrokken wijk af en vroeg de bevolking om weg te blijven. Kort voor middernacht was er omwille van het politie-onderzoek ook geen treinverkeer tussen Kopenhagen en de Zweedse stad Malmö.

bron: Belga