Geheim KFC-recept gelekt

Chicago Tribune heeft de hand kunnen leggen op een kopie van het oorspronkelijke recept van Kentucky Fried Chicken. Veel moeite moest het Amerikaanse dagblad daarvoor niet doen, een familielid van de oprichter Harland Sanders heeft het gewoon gegeven.

Het oorspronkelijke recept met elf kruiden en specerijen komt volgens Joe Ledington uit een notitieblok van zijn tante, die in 1949 met Sanders trouwde.

Verschillende media hebben het recept al getest en zijn enthousiast. Zo vond Daily Mail de KFC-kip “iets zoeter en zouter” en stelde Stuff.co.nz dat het oorspronkelijke recept betere resultaten geeft dan wat er nu bij KFC wordt verkocht.

Volgens Yum! Brands, het moederbedrijf van KFC, is dit niet het originele recept. “In de voorbije jaren zijn er regelmatig onrechtmatige claims geweest van mensen die dachten het geheime recept te hebben ontrafeld. Dit is er ook één. Het enige échte recept ligt nog steeds opgesloten in een 300 kilo zware kluis, omringd met beton en bewegingssensoren”, klinkt het.