Jupiler Pro League - RSC Anderlecht laat tegen AA Gent in slotseconden leidersplaats uit handen glippen

RSC Anderlecht heeft op de vijfde speeldag in de hoogste nationale voetbalafdeling 2-2 gelijkgespeeld tegen AA Gent. Bij de rust was het 1-1 gelijk. Pas in de slotseconden van de blessuretijd gaf paars-wit de zege en de leidersplaats nog uit handen. Yoeri Tielemans opende in de 19e minuut de score voor de thuisploeg vanop de penaltystip, waar scheidsrechter Eric Lambrechts de bal gelegd had na een fout van Renato Neto op Frank Acheampong. Amper twee minuten later bracht Moses Simon Gent weer langszij. Twee minuten na rust zette Lukasz Teodorczyk de 2-1 op het bord. Dat leek de eindstand te zullen worden, tot Nana Asare in de derde en laatste minuut van de blessuretijd nog raak trof.

Na twee zeges en drie gelijke spelen is Anderlecht met negen punten vierde in de stand, op twee punten van Charleroi en één van Zulte Waregem en Oostende. Gent volgt met eveneens negen punten, maar een minder doelsaldo, in het zog van Anderlecht. Essevee heeft zondagavond nog de kans om opnieuw alleen leider te worden. Het moet daarvoor gaan winnen in Genk.