Kinderen toveren ‘Scarface’ om tot schattig schooltoneel

‘Scarface’ is een van de bekendste cultfilms ooit en staat bol van het bloederige geweld. Maar in de handen van deze kinderen krijgen de drugsmoorden en de schietpartijen iets heel schattigs en aandoenlijks.

“Say hello to my little friend”. De woorden die Al Pacino brult aan het einde van ‘Scarface’ zijn ondertussen zichzelf ontgroeid. De zin heeft de carrière van de acteur in een stroomversnelling gebracht en is ondertussen publiek eigendom geworden. Zo wordt de slagzin vaak bovengehaald in voetbalkleedkamers na een lange, koude, winterse training.

De zin zou ook kunnen slagen op de schoolgaande jeugd en hun vriendjes. Wie weet was dat de insteek van de kinderen in het filmpje, maar wat het ook was dat het op het idee heeft gebracht, hun versie van de legendarisch film is ongelofelijk schattig.

De kinderen hadden het geniale idee om de film na te spelen op hun schooltoneelavond en kozen ervoor om een compilatie te maken van de belangrijkste momenten van de film. De ruzie tussen Tony Montana en zijn vrouw, het moment dat Tony ontdekt dat hij verraden is en de dramatische slotscène. Allemaal komen ze aan de beurt, stuk voor stuk vertolkt door enthousiaste, maar soms ook verlegen acteurs, ook al dragen ze wel de perfecte oufits.

Kijk gewoon en laat ons weten wat je ervan vindt. Ik weet alleszins welk verkleedkostuum ik mijn kleine neef voor zijn verjaardag ga geven.