Binnenkort kan je langsgaan bij een robotbordeel

Gedaan met dat menselijk contact in het oudste beroep ter wereld. Volgens een Ierse professor zijn we niet ver verwijderd van de intrede van robotprostituees.

Ik heb de voorbije jaren al veel plezier gehad van mijn keukenrobot, maar onze relatie is eerder platonisch. Hij helpt bij de bereiding van heerlijke maaltijden en ik zorg ervoor dat hij soepel blijft door de etensresten uit zijn hoekjes en kantjes te verwijderen. Dat is onze band en ik kan me niet inbeelden dat we ooit een volgende stap zouden zetten.

Toch zal het in de niet zo verre toekomst mogelijk zijn om de liefde te bedrijven met een robot. Dat beweert John Danader, een professor aan de Ierse universiteit van Galway. “Seksrobots zijn heel goede vervangers voor menselijke prostituees”, zegt de professor. “De robots kunnen verschillende seksuele verlangens inlossen en de angst voor minderwaardige bedprestaties wegnemen.”

“Bovendien”, merkt de geleerde vrolijk op, “moeten ze het niet ‘faken’, zoals menselijk prostituees dat doen.” Hij is er ook van overtuigd dat de introductie van de machines het einde zou betekenen voor de illegale mensenhandel in de seksindustrie. Over een exacte datum wil de professor zich niet uitspreken, maar hij spreekt over jaren en geen decennia.

Foto Pixabay