Vervanger ABVV-topman Goblet is niet uit op val van de regering

Vervanger ABVV-topman Goblet is niet uit op val van de regering

Jean-François Tamellini, de tijdelijke vervanger van algemeen ABVV-secretaris Marc Goblet, is naar eigen zeggen niet uit op een val van de centrumrechtse federale regering. Dat liet hij vandaag verstaan in Le Soir en op La Première. Marc Goblet, de Franstalige topman van de socialistische vakbond, zal om medische redenen een tijdje arbeidsongeschikt zijn. Binnen de Groep van Tien, het nationaal overlegorgaan van vakbonden en werkgevers, zal Tamellini zijn functie waarnemen.

Op La Première en in Le Soir liet de vervanger van Goblet al even in zijn kaarten kijken. In tegenstelling tot het Waals ABVV is het niet de ambitie van Tamellini om de regering te laten vallen, wel die op een aantal punten te laten terugkomen, zoals de plannen inzake flexibiliteit en de loonnorm.

Over de regering heeft hij weinig goeds te vertellen. Hij bestempelde die zelfs als “extreemrechts”, verwijzend naar de manieren waarop naar sociale fraude wordt gezocht, het aanzetten tot verklikken of nog verscheidene verklaringen van N-VA-verantwoordelijken. Ook beschuldigt hij de regering er van de kant van de werkgevers te kiezen. “Ik stel vast dat de regering haar teksten laat schrijven door het VBO”, besluit hij onder meer verwijzend naar de pensioenen.

bron: Belga