Kerk niet onder indruk van ‘bloedende hostie’ van Aalsterse priester

De Aalsterse priester Eric Jacqmin (64) zegt dat een tweehonderd jaar oude hostie in zijn huiskapel spontaan is beginnen ‘bloeden’. Hij is er heilig van overtuigd dat hij een mirakel meemaakte, maar het Gentse bisdom is iets minder enthousiast. Dat staat vandaag in De Morgen en Het Laatste Nieuws. Volgens de priester kleurde de hostie op 7 juli plots rood. “Negen maanden eerder had ik een tinnen monstrans met een hostie erin gekregen van de eigenares van het huis waarin ik woon”, zo klinkt het. “Zij had hem van een antiquair in de buurt, die zegt dat de hostie 200 jaar oud is en afkomstig is van de zusters van het klooster in Nijvel.”

De hostie was “al die tijd afgesloten met tin en glas, zodat niemand eraan kon”, benadrukt de priester, die er zeker van is dat zich een wonder heeft voltrokken.

Jacqmin is geen lid van het bisdom Gent, maar van het priesterbroederschap van de Heilige Pius X, dat terug wil naar de letter van de Bijbel. Het bisdom reageert in elk geval zeer afwachtend. “Om een wonder te laten erkennen, moet je door een lange procedure. Er komt een onafhankelijke commissie met wetenschappers aan te pas. Voorlopig is dat hier allemaal niet aan de orde”, zegt Peter Malfliet.

bron: Belga