Aardbeving Italië – Twee doden en verschillende ingestorte gebouwen

Na de krachtige aardbeving in Centraal-Italië woensdagmorgen, is er momenteel sprake van twee doden. Dat meldde het Italiaanse persagentschap Ansa. Ook is er sprake van ingestorte gebouwen. Volgens Ansa vielen de doden in de gemeente Arquata del Tronto, in de bergachtige regio Marche. Het zou gaan om een bejaard koppel.
De aardbeving deed zich woesndagmorgen voor rond 3.30 uur en was in heel Centraal-Italië voelbaar, tot in de hoofdstad Rome. Volgens het European Mediterranean Seismological Centre had ze een magnitude van 6.1 en lag het epicentrum in Rieti, de US Geological Survey zegt dat het epicentrum in de buurt van de stad Norcia lag en de beving een magnitude van 6.2.
De Italiaanse civiele bescherming houdt het op een magnitude van 6.0, en richtte een crisiscentrum in. “We hebben nieuws over gewonden en instortingen”, zei het hoofd, Fabrizio Curcio, aan de openbare omroep Rainews24. Sergio Perozzi, de burgemeester van Amatrice, laat weten dat zijn stad zwaar getroffen is. Aan de publieke radiozender RAI Radio 1 zei hij dat gebouwen in het centrum van de stad zijn ingestort en de elektriciteit uitviel.
Italië krijgt vaakt te maken met aardbevingen. In 2009 vielen bij een aardbeving in de regio Aquila meer dan 300 doden. De noordelijke regio Emilia-Romagna kreeg in mei 2012 te maken met twee hevige bevingen op tien dagen tijd, waarbij 23 mensen omkwamen.

bron: Belga