NMBS-conducteurs zingen Happy Birthday via intercom

20140415 - BRUSSELS, BELGIUM: Illustration picture shows a Siemens Desiro train at the station of Schaarbeek / Schaerbeek as SNCB / NMBS's heaviest locomotive of 104 tons is moved into the new railway museum Train World, in Brussels, Tuesday 15 April 2014. BELGA PHOTO ERIC LALMAND

Twee begeleiders van de NMBS hebben een jarige reiziger speciaal in de bloemetjes gezet. Voor de hele trein en uit volle borst zong het duo een verjaardagslied, tot groot jolijt van de betrokkene en de andere passagiers.

Het was Francesca Vanthielen die de ludieke actie wereldkundig maakte. “Echt gebeurd: de treinconducteur die via de intercom Happy Birthday zingt voor een passagier. #iedereenlachen”, schreef de presentatrice op Twitter.

De 26-jarige Stijn en de 52-jarige Edward bleken de muzikale begeleiders van dienst. “Maandagnacht zei een groep meisjes dat een van hun vriendinnen tijdens de rit 23 jaar zou worden. Daarom hebben mijn collega en ik om middernacht gezongen en een applaus voor haar gevraagd”, verduidelijkt Edward in Het Nieuwsblad.

De sympathieke conducteur was trouwens niet aan zijn proefstuk toe. Hij beschouwt het als zijn taak om te zorgen voor het welzijn van de passagier. “Daarom maak ik wel vaker mensen blij tijdens hun treinrit”, verzekert Edward. “Toen een man mij onlangs vertelde dat hij er net zijn laatste werkdag had opzitten, vroeg ik ook voor hem een applaus van de hele trein.”

Bij de NMBS zien ze geen graten in de amusante acties van hun medewerkers. “Zolang ze de reizigers ook de juiste info meegeven, is het oké.”

Foto Belga / E. Lallemand