Fotograaf legt modellen in vacuüm gezogen zak

Foto’s nemen van een verliefd koppel zorgt vaak voor een melig en voorspelbaar resultaat, maar een Japanse fotograaf zorgt op een heel speciale manier voor afwisseling. Hij legt het duo in een plastic zak, die hij daarna vacuüm zuigt.

Het trouwseizoen zit er bijna op, dus kan je binnenkort stoppen met doen alsof je de trouwfoto’s van het bruidspaar “ongelooflijk mooi, romantisch en echt hoe dat jullie zijn” vindt. Een Japanse fotograaf wil niet dezelfde, melige beelden maken en gebruikt daarom een nogal aparte benadering.

Hal Kawaguchi krijgt heel wat verliefde stellen over de vloer en smeert hen aan het begin van de shoot telkens in met glijmiddel. Daarna vraagt hij hen in plastic zak te kruipen en een innige pose aan te nemen. Tot slot, en allerminst onbelangrijk, zuigt hij alle lucht uit de zak.

Je leest het goed: het koppel wordt opgesloten in een vacuüm getrokken zak. Omdat dat uiteraard levensgevaarlijk is, zorgt de fotograaf ervoor dat het beeld binnen de tien seconden gemaakt is en er altijd een medisch verantwoordelijke bij de sessie aanwezig is.

Kawaguchi ziet de aparte pose als het samenstellen van een puzzel. Ook de koppels vinden het een interessante ervaring. “Als de lucht weg was, voelde ik zijn zweet en temperatuur. Langzaamaan werd het moeilijker om te ademen, maar ik werd meer en meer bewust van zijn bestaan”, aldus de vrouwelijke helft van een verliefd paar.