Prins Harry gaat het opnieuw opnemen tegen Usain Bolt

Prins Harry zal binnenkort zijn royale loopschoenen opnieuw uit de kast halen. Olympisch sprintkampioen Usain Bolt is ingegaan op de vraag om opnieuw tegen hem een race te lopen.

De sportgeschiedenis heeft al enkele historische confrontaties gekend. Ali tegen Frazier in The Rumble in the Jungle, Armstrong tegen Ullrich in The Rumble of the EPO en Royal Antwerp FC tegen zichzelf in The Rumble in Tweede Klasse. Maar de annalen van de sport maken zich op voor een nieuwe topconfrontatie.

Henry Charles Albert David, beter bekend als prins Harry, gaat het opnemen tegen de spurtkoning van de laatste twaalf jaar, Usain Bolt. De twee bekampten elkaar al eens vier jaar geleden in het Jamaïcaanse Kingston. Toen haalde Harry het, al zal het geen verrassing zijn dat Bolt de prins een koninklijke voorsprong gaf.

Nadat de Jamaïcaanse sprinter op de afgelopen Olympische Spelen voor de derde keer op rij drie gouden medailles won, kreeg hij op zijn verjaardag via Twitter felecitaties van de prins. Meteen werd hij ook uitgedaagd voor een rematch, een vraag die de speelse atleet met veel plezier aanvaardde.

 

Foto AFP / A. Forster