Vier gewonden bij Israëlisch tegenoffensief na Palestijnse raketaanval

Vier gewonden bij Israëlisch tegenoffensief na Palestijnse raketaanval
Vier gewonden bij Israëlisch tegenoffensief na Palestijnse raketaanval

Bij de Israëlische bombardementen zondag op de Gazastrook zijn vier gewonden gevallen, volgens de Palestijnse autoriteiten daar. De aanvallen waren een reactie op een Palestijnse raketaanval op de Israëlische stad Sderot. Zondagnamiddag werd vanuit de Gazastrook een raket afgevuurd op de Israëlische stad Sderot, gelegen op vier kilometer van Gaza. Die kwam volgens de Israëlische politie tussen twee gebouwen terecht en veroorzaakte schade noch slachtoffers.
Minder dan een uur later vuurden Israëlische tanks het eerste projectiel af op Noord-Gaza, en begon de luchtmacht met luchtaanvallen.
Twee Palestijnen raakten daarbij lichtgewond. “Een van de twee, een man van twintig, kreeg granaatsplinters in het gezicht tijdens de Israëlische aanvallen op het noorden van de Gazastrook”, zei Achraf al-Qodra, de woordvoerder van het ministerie van Gezondheid van Gaza, dat al tien jaar lang door door Hamas bestuurd wordt.
Volgens de veiligheidsdiensten werden er zes projectielen afgevuurd op verschillende doelen. “Twee daarvan vernietigden een waterreservoir in Beit Hanoun, waarbij ook mensen gewond raakten. Volgens getuigen werd in Beit Lahya ook een basis geraakt van de Qassambrigades, de gewapende arm van Hamas.
Ook zaterdagavond bleven de tanks schieten en voerde de Israëlische luchtmacht nog vijf nieuwe luchtaanvallen uit, waarbij nog twee Palestijnen gewond raakten, aldus de woordvoerder.
De Palestijnse raketaanval werd niet opgeëist. Het ging om de eerste raket op de stad Sderot sinds de militaire Israëlische actie tegen Hamas in Gaza in 2014.

Bron: Belga