OS 2016 – “Mijn droom is werkelijkheid geworden”

OS 2016 - "Mijn droom is werkelijkheid geworden"

De Braziliaanse voetballegende Pelé heeft naar eigen zeggen een droom werkelijkheid zien worden toen de Braziliaanse voetbalploeg het goud pakte op de Olympische Spelen. “Ik heb ook mijn hele leven gewacht om Brazilië een gouden medaille in het voetbal te zien winnen en nu is mijn droom werkelijkheid geworden”, zo zei Pelé op de sociale media tijdens de slotceremonie van de Olympische Spelen. “Onze rol als trotse gastheren van het WK en de Olympische Spelen komt tot een einde”, schreef hij op Twitter en Facebook. “Brazilië verwelkomde de wereld met open armen en toonde iedereen onze speciale manier van leven, zowel in het werk als in het spel. Er waren onvergetelijke momenten van sportiviteit, en ook enkele verrassingen.” Hij feliciteerde iedereen die betrokken was bij de Spelen, en in het bijzonder Carlos Nuzman, voorzitter van het Braziliaanse Olympische
Comité, die hij een vriend noemt.
Normaal had de 75-jarige Pelé, een cultheld bij het Braziliaanse volk, een prominente rol moeten krijgen tijdens de openingsceremonie van de Olympische Spelen. De verwachting was dat de voormalige sterspeler van de Seleção de olympische vlam zou mogen aansteken, maar om gezondheidsredenen moest Pelé enkele uren voor de ceremonie afhaken. Ook in de slotceremonie heeft hij in principe geen rol.
In het mythische Maracana-stadion won Brazilië zaterdag de finale van de voetbalcompetitie bij de mannen in een strafschoppenreeks van Duitsland. Na 90 minuten en verlengingen was het 1-1. In de strafschoppenreeks werd het 5-4. De Braziliaanse sterspeler Neymar trapte de beslissende penalty tegen de netten.

bron: Belga