Weerbericht - Wisselvallig en winderig weer

door
Belga
Leestijd 1 min.

Zondag is het wisselvallig met perioden met regen of buien. In de namiddag wordt het wat droger vanuit het westen. Er staat een stevige westen- tot zuidwestenwind. Temperaturen tussen 16 en 21 graden, meldt het KMI. Zondag is het vaak zwaarbewolkt en krijgen we perioden met regen of buien, mogelijk met een onweer. In de loop van de namiddag wordt het in het westen droger met opklaringen. Het is vrij fris met maxima rond 16 graden op de Ardense Hoogten en 19 tot 21 graden elders in het land. De wind waait matig tot vrij krachtig uit zuidwest tot west met windstoten tot 50 km per uur. In de loop van de namiddag neemt de wind geleidelijk in kracht af en wordt tegen de avond meestal matig.

In de loop van de nacht verdwijnt de regen geleidelijk en het wordt tijdelijk droog met enkele opklaringen, vooral in het westen en het centrum. In het tweede deel van de nacht wordt het vanaf het westen opnieuw zwaarbewolkt en kan er wat lichte regen of motregen vallen. De temperaturen dalen naar minima tussen 10 graden op de Ardense Hoogten en 16 graden in de kuststreek.

Maandag is het eerst grijs met wat regen maar in de loop van de namiddag komt de zon terug. De rest van de week wordt het zomers met veel zon en temperaturen die midden van de week waarden tot 30 graden kunnen bereiken.

bron: Belga